top of page

Céklás-almás saláta pirított dióval

Egy friss, ropogós saláta, ami tökéletes köret lehet, de önmagában is megállja a helyét.



Hozzávalók (4 főre):

  • 0,5 kg cékla

  • 0,5 kg alma

  • 0,2 kg dióbél

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 ek balzsamecet vagy citromlé

  • 1 tk méz vagy agavé szirup

  • Só, bors



Elkészítés:

  1. A céklát hámozd meg, majd reszeld le vagy vágd vékony csíkokra.

  2. Az almát szintén vékonyra szeleteld, és forgasd össze a céklával.

  3. A dióbelet száraz serpenyőben pirítsd meg, majd durvára vágd.

  4. Az olívaolajat, balzsamecetet és mézet keverd össze, majd öntsd a salátára.

  5. Szórd rá a pirított diót, és tálalhatod is.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:




bottom of page