top of page

Fűszeres sült paszternák mézzel és rozmaringgal

Frissítve: febr. 19.

A paszternák mézes-rozmaringos sült változata igazi ízbomba! A karamellizált édes íz és a friss rozmaring fűszeressége tökéletesen kiegészíti egymást. Ropogós kívül, lágy belül – tökéletes köret vagy önálló finomság egy könnyed vacsorához.


Hozzávalók:

  • 2 paszternák

  • 1 ek. méz

  • 2 ek. olívaolaj

  • 1 tk. rozmaring

  • Só, bors ízlés szerint


Elkészítés:

  1. A paszternákot hámozd meg, és vágd hasábokra.

  2. Locsold meg olívaolajjal, majd csorgasd rá a mézet.

  3. Szórd meg rozmaringgal, sóval, borssal.

  4. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, amíg karamellizálódik és ropogós lesz.

 

Kiváló köret sült húsokhoz vagy önmagában is egy finom falat!



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page