Grillezett zöldségek
- Zöld Tanya
- 2020. jún. 16.
- 1 perc olvasás

Itt a jó idő... Irány a grill! 😉
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 zeller
2 sárgarépa
1 cékla
1 dl étolaj
1 kk só
1 késhegynyi bors
1 kk majoranna
1 kk bazsalikom
1 kk oregánó
Ezek, amiből mi elkészítettük, de bármilyen zöldség felkerülhet a rácsra!
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megmossuk és a padlizsánon kívül mindet mepucoljuk.
A padlizsánt kb. 1 centis szeletekre, a zellert, a répát és a céklát pedig fél centis szeletekre vágjuk.
A fűszereket mozsárban összetörjük, elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a zöldségeket. Hagyjuk állni kb fél órát, hogy az ízek beleivódjanak.
Közben a faszenes grillt előkészítjük a sütésre. A faszén akkor jó, ha már nem lángol és nem füstöl, csak egyenletes hőt ad.
Ha ezt az állapotot elértük, a zöldségeket feldobjuk a rácsra és 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd megismételjük a folyamatot, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A padlizsán itt is kilóg a sorból, az lesz kész először! 😉
Jó étvágyat hozzá!