top of page

Kelkáposztás-batátás ragu fokhagymás burgonyával

Frissítve: febr. 19.

Egy tartalmas, melengető egytálétel, amelyben a kelkáposzta és a batáta tökéletesen kiegészítik egymást, a fokhagymás burgonya pedig ropogós kísérőként teszi teljessé az ételt.


Hozzávalók (4 főre):

  • Kelkáposzta: 0,5 kg

  • Batáta: 0,5 kg

  • Burgonya: 0,5 kg

  • Sárgarépa: 0,3 kg

  • Petrezselyemgyökér: 0,2 kg

  • Fejes káposzta: 0,2 kg

  • Fokhagyma: 3 gerezd

  • Vöröshagyma (ha van otthon)

  • Olívaolaj, só, bors, kömény


Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és szeleteld. Serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, adj hozzá zúzott fokhagymát, sózd, borsozd.

  2. A kelkáposztát vágd csíkokra, a sárgarépát és batátát kockázd fel.

  3. Olívaolajon párold meg a hagymát (ha van), add hozzá a sárgarépát, majd a batátát.

  4. Dobd rá a kelkáposztát és fejes káposztát, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és párold puhára.

  5. Tálald a fokhagymás burgonyával, friss petrezselyemmel megszórva.




Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page