Kelkáposztás-batátás ragu fokhagymás burgonyával
- Zöld Tanya
- febr. 18.
- 1 perc olvasás
Frissítve: febr. 19.
Egy tartalmas, melengető egytálétel, amelyben a kelkáposzta és a batáta tökéletesen kiegészítik egymást, a fokhagymás burgonya pedig ropogós kísérőként teszi teljessé az ételt.

Hozzávalók (4 főre):
Kelkáposzta: 0,5 kg
Batáta: 0,5 kg
Burgonya: 0,5 kg
Sárgarépa: 0,3 kg
Petrezselyemgyökér: 0,2 kg
Fejes káposzta: 0,2 kg
Fokhagyma: 3 gerezd
Vöröshagyma (ha van otthon)
Olívaolaj, só, bors, kömény
Elkészítés:
A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és szeleteld. Serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, adj hozzá zúzott fokhagymát, sózd, borsozd.
A kelkáposztát vágd csíkokra, a sárgarépát és batátát kockázd fel.
Olívaolajon párold meg a hagymát (ha van), add hozzá a sárgarépát, majd a batátát.
Dobd rá a kelkáposztát és fejes káposztát, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és párold puhára.
Tálald a fokhagymás burgonyával, friss petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: