Kelkáposztás-batátás tavaszi tekercs serpenyőben
- Zöld Tanya
- febr. 18.
- 1 perc olvasás
Frissítve: febr. 19.
Egy izgalmas, mégis egyszerűen elkészíthető fogás, amely a kelkáposzta roppanósságát és a batáta édességét ötvözi egy serpenyőben sült „tavaszi tekercsben".

Hozzávalók (4 főre):
Kelkáposzta: 0,5 kg
Batáta: 0,5 kg
Sárgarépa: 0,3 kg
Fejes káposzta: 0,2 kg
Fokhagyma: 2 gerezd
Vékony réteslap vagy tortilla (ha van otthon)
Szójaszósz, olívaolaj, só, bors, gyömbér
Elkészítés:
A kelkáposztát, fejes káposztát és sárgarépát vékony csíkokra vágd, a batátát pedig reszeld le.
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát és egy kevés reszelt gyömbért.
Add hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd, majd önts rá 1-2 evőkanál szójaszószt, és párold roppanósra.
Töltsd meg a réteslapokat vagy tortillákat a zöldségekkel, tekerd fel, majd kevés olajon süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.
Tálald friss almás salátával vagy szójaszószos mártogatóval.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: