top of page

Kelkáposztás-batátás tavaszi tekercs serpenyőben

Frissítve: febr. 19.

Egy izgalmas, mégis egyszerűen elkészíthető fogás, amely a kelkáposzta roppanósságát és a batáta édességét ötvözi egy serpenyőben sült „tavaszi tekercsben".



Hozzávalók (4 főre):

  • Kelkáposzta: 0,5 kg

  • Batáta: 0,5 kg

  • Sárgarépa: 0,3 kg

  • Fejes káposzta: 0,2 kg

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Vékony réteslap vagy tortilla (ha van otthon)

  • Szójaszósz, olívaolaj, só, bors, gyömbér



Elkészítés:

  1. A kelkáposztát, fejes káposztát és sárgarépát vékony csíkokra vágd, a batátát pedig reszeld le.

  2. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát és egy kevés reszelt gyömbért.

  3. Add hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd, majd önts rá 1-2 evőkanál szójaszószt, és párold roppanósra.

  4. Töltsd meg a réteslapokat vagy tortillákat a zöldségekkel, tekerd fel, majd kevés olajon süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.

  5. Tálald friss almás salátával vagy szójaszószos mártogatóval.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page