top of page

Káposztás bableves

Frissítve: febr. 19.

Egy tartalmas, magyaros leves, ami felmelegíti a testet és lelket!


Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kisebb fej fejes káposzta

  • 200 g száraz bab (vagy 1 konzerv fehérbab)

  • 1 db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 db bio sárgarépa

  • 1 db bio burgonya

  • 1 tk pirospaprika

  • 1 tk majoránna

  • 1 tk só

  • Frissen őrölt bors

  • 1 ek olaj


Elkészítés:

  1. Ha száraz babot használunk, előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük. (Konzerv bab esetén ezt a lépést kihagyhatjuk.)

  2. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.

  4. Beletesszük a káposztát, felkockázott sárgarépát és burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.

  5. Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Végül hozzáadjuk a babot, és még 5 percig összeforraljuk.

  6. Melegen, friss kenyérrel tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page