Káposztás bableves
- Zöld Tanya
- febr. 6.
- 1 perc olvasás
Frissítve: febr. 19.
Egy tartalmas, magyaros leves, ami felmelegíti a testet és lelket!

Hozzávalók (4 főre):
1 kisebb fej fejes káposzta
200 g száraz bab (vagy 1 konzerv fehérbab)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db bio sárgarépa
1 db bio burgonya
1 tk pirospaprika
1 tk majoránna
1 tk só
Frissen őrölt bors
1 ek olaj
Elkészítés:
Ha száraz babot használunk, előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük. (Konzerv bab esetén ezt a lépést kihagyhatjuk.)
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Beletesszük a káposztát, felkockázott sárgarépát és burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük.
Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Végül hozzáadjuk a babot, és még 5 percig összeforraljuk.
Melegen, friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: