top of page

Káposztás-krumplis tócsni

Frissítve: febr. 19.

A ropogós tócsni egy új szintre emelve! A káposzta frissességet, a burgonya pedig laktató textúrát ad ennek a finomságnak.


Hozzávalók (4 főre):

  • 400 g fejes káposzta

  • 400 g burgonya

  • 2 db tojás

  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt

  • 1 tk só

  • 1 tk őrölt kömény

  • Frissen őrölt bors

  • 3 ek olaj (sütéshez)


Elkészítés:

  1. A burgonyát és a káposztát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levüket.

  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, borsot és köményt, majd alaposan összekeverjük.

  3. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanállal adagolva kis lepényeket formázunk belőle.

  4. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

  5. Joghurtos vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page