top of page

Ropogós zellerhasábok parmezánnal

Frissítve: febr. 19.

A zeller új arcát mutatja ebben az ellenállhatatlanul ropogós fogásban! Kívül aranybarnára sült, belül lágyan omlós – a parmezán pedig megkoronázza ezt az ízkombinációt. Egyszerű, mégis különleges harapnivaló, amely tökéletes snackként, köretként vagy akár egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.


Hozzávalók:

  • 1 nagy zellergumó

  • 1 ek. olívaolaj

  • 1 tk. fokhagymapor

  • 2 ek. reszelt parmezán

  • Só, bors ízlés szerint


Elkészítés:

  1. A zellert hámozd meg, és vágd hasábokra.

  2. Locsold meg olívaolajjal, és szórd meg fokhagymaporral, sóval és borssal.

  3. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig.

  4. Szórd rá a reszelt parmezánt, és tedd vissza még 5 percre, hogy ropogós legyen.


Tálald friss tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal!


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:




bottom of page