top of page

Sütőtökös káposztaleves batátával és burgonyával

Egy gazdag, ízes leves, amelyben a sütőtök édessége, a káposzta frissessége és a batáta lágysága tökéletes harmóniát alkot.


Hozzávalók:

  • Sütőtök: 1,2 kg

  • Kelkáposzta: 0,3 kg

  • Fejes káposzta: 0,2 kg

  • Batáta: 0,3 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,2 kg

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Olívaolaj, só, bors, babérlevél


Elkészítés:

  1. A sütőtököt hámozd meg, kockázd fel, és süsd elő 200°C-on 20 percig.

  2. A káposztákat csíkokra vágd, a batátát és burgonyát kockázd fel.

  3. Olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a sárgarépát, majd a burgonyát és batátát.

  4. Öntsd fel vízzel, tedd bele a babérlevelet, és főzd 15 percig.

  5. Add hozzá a káposztákat, majd a sütőtököt, és főzd további 10 percig.

  6. Ízesítsd sóval, borssal, és tálald friss kenyérrel.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:




bottom of page