Sütőtökös káposztaleves batátával és burgonyával
- Zöld Tanya
- febr. 19.
- 1 perc olvasás
Egy gazdag, ízes leves, amelyben a sütőtök édessége, a káposzta frissessége és a batáta lágysága tökéletes harmóniát alkot.

Hozzávalók:
Sütőtök: 1,2 kg
Kelkáposzta: 0,3 kg
Fejes káposzta: 0,2 kg
Batáta: 0,3 kg
Burgonya: 0,3 kg
Sárgarépa: 0,2 kg
Fokhagyma: 2 gerezd
Olívaolaj, só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A sütőtököt hámozd meg, kockázd fel, és süsd elő 200°C-on 20 percig.
A káposztákat csíkokra vágd, a batátát és burgonyát kockázd fel.
Olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a sárgarépát, majd a burgonyát és batátát.
Öntsd fel vízzel, tedd bele a babérlevelet, és főzd 15 percig.
Add hozzá a káposztákat, majd a sütőtököt, és főzd további 10 percig.
Ízesítsd sóval, borssal, és tálald friss kenyérrel.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: