Tepsis rakott káposzta krumplival és gombával
- Zöld Tanya
- febr. 6.
- 1 perc olvasás
Frissítve: febr. 19.
Egy finom, húsmentes rakott egytálétel, amely laktató, mégis könnyed!

Hozzávalók (4 főre):
1 kisebb fej fejes káposzta (kb. 500 g)
500 g bio burgonya
250 g gomba (csiperke vagy laskagomba)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejföl
100 g reszelt sajt
2 ek olívaolaj
1 tk pirospaprika
1 tk só
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a fokhagymát, majd addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt és megpuhul.
Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, gombás keveréket és a káposztát, minden réteget meglocsolunk egy kis tejföllel.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: