top of page

Tepsis rakott káposzta krumplival és gombával

Frissítve: febr. 19.

Egy finom, húsmentes rakott egytálétel, amely laktató, mégis könnyed!


Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kisebb fej fejes káposzta (kb. 500 g)

  • 500 g bio burgonya

  • 250 g gomba (csiperke vagy laskagomba)

  • 1 db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 ml tejföl

  • 100 g reszelt sajt

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 tk pirospaprika

  • 1 tk só

  • Frissen őrölt bors


Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk.

  2. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

  3. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a fokhagymát, majd addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt és megpuhul.

  4. Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, gombás keveréket és a káposztát, minden réteget meglocsolunk egy kis tejföllel.

  5. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.

  6. Melegen tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page